Begonnen als pedagogisch beleidsmedewerker/-coach en nu?

Begonnen als pedagogisch beleidsmedewerker/-coach en nu?

Vol energie begonnen aan een nieuwe uitdaging. Inderdaad een uitdaging. Collega’s aan het coachen, pedagogische doelen omschrijven, uitwerken en zorgen dat ze uitgevoerd worden, observeren, motivatiegesprekken voeren. Super leuk! Het proces van je eigen ontwikkeling laten groeien is bij mij lekker op gang, maar bij mijn collega’s is dat nog niet altijd het geval. Mijn verwachtingen liggen anders dan die van mij collega’s. Herken je dit?

Mijn enthousiasme wordt niet door iedereen met open armen ontvangen. Vaak denken mijn collega’s dat ze hun werk dan wel niet goed zouden doen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo! Mijn werk mag ik doen om van goed, nog beter te maken. Samen werken aan talent! Hoe fijn is dat?
Deze mindset moet vaak nog vorm krijgen binnen de kinderopvang. Dat kost heel wat energie en geduld.

Enkele tips die helpen om collega’s vertrouwen te geven:

  • Wees open over je werkzaamheden.
  • Accepteer je missers en leer ervan.
  • Geef complimenten.
  • Geef oprechte aandacht.
  • Wees open en transparant.
  • Benoem dat je er bent om ze te ondersteunen, niet te corrigeren.
  • Geef zo min mogelijk advies, maar stel de juiste vragen.
  • Maak gevoel bespreekbaar.
  • Bespreek één onderwerp per keer.

Maarrreee….Heb jij ook al aan jezelf gedacht? Wat heb jij nodig om deze leuke maar intensieve uitdaging te kunnen doen en te kunnen volhouden?
Jij hebt vast ook momenten dat je het even niet meer weet of even zou willen sparren met iemand die misschien met dezelfde vraagstukken worstelt.
Om jezelf af en toe eens onder de loep te nemen (wat wil ik, hoe wil ik het, wanneer wil ik dat, waarom wil ik dat?), ga ik professionele intervisiegroepen opstarten voor pedagogisch coaches in de kinderopvang. Want ook pedagogisch coaches verdienen oprechte aandacht, recht op coaching en recht op zelfzorg!

Wil jij de kwaliteit van je beroepsmatig handelen als pedagogisch coach bevorderen? Wil je jezelf ontwikkelen, groeien in je werk, sparren met andere pedagogisch coaches? Of heb je handige tips en adviezen nodig? En last but not least, wil je nieuwe collega’s ontmoeten en veel plezier beleven? Meld je dan aan!

Voor wie?

De intervisie is voor alle pedagogisch coaches in de kinderopvang.
Voorwaarde is wel dat je bereid bent om vrijwillig eigen knelpunten, vraagstukken of dillema’s in te brengen. Je gemotiveerd bent, discipline en commitment hebt en dezelfde verwachtingen hebt zoals hierboven is beschreven.
Er bestaat een gezamenlijke verantwoordelijkheid waarbij vertrouwen en geheimhouding gewaarborgd is. Er zijn geen gezagsverhoudingen binnen de groep, in die zin dat er geen leidinggevenden van de deelnemers aanwezig zijn. De groep heeft alleen een begeleider.

Werkvormen.

Tijdens de intervisie zal er gebruik worden gemaakt van verschillende methoden, waarbij ieders inbreng en creativiteit van belang is.
We komen minimaal vier keer per jaar, twee uur per keer van 19.30 tot 21.30 uur, bij elkaar. Of op een nader te bepalen tijd in overleg met de groep. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal uit 8 deelnemers.

Rol van de begeleider: De rol bestaat uit het uitleggen en bewaken van de gekozen methode en het creëren van een respectvolle en constructieve sfeer waarin effectief gewerkt kan worden.

Plaatsen : Assen, Emmen, Groningen

Kosten: €95,- per intervisie bijeenkomst per persoon. (incl. koffie/thee/koekje)

Aanmelden: Meld je aan via email: info@metis-coaching.nl
Aanmelden kan individueel. Bij voldoende deelnemers wordt er een nieuwe groep opgestart, of je kunt je aansluiten bij een bestaande groep. Je kunt je ook aanmelden met collega’s.

Looking for a First-Class Business Plan Consultant?